Monday, April 8, 2013

Indeed Allah is a better planner

Assalamualaikum .

Post kali ini adalah nasihat kepada diri saya sendiri.  .In sha Allah mudah mudahan


" Kita hanya merancang , Allah S.W.T. juga merancang , tapi kita kena ingat bahawa perancangan Allah adalah yang terbaik "

Jika rancangan kita tidak menjadi , janganlah bersedih .Percayalah, Setiap yang berlaku di bumi Allah ini ada hikmahnya dan Allah tidak akan menguji hambaNya , jika ujian tersebut diluar kemampuan hambaNya. Yakinlah denganNya. 




Everythings happen must be a reason. Teringat pulak kata kata Heliza dalam Filem 'Syurga Cinta' . 


"Kadang kadang Allah sembunyikan matahari , Dia datangkan hujan , petir dan kilat , Kita tertanya tanya , kemana hilangnya matahari , Rupa rupanya , Allah beri kita pelangi " .




Sometimes what we want isn't always what we get , but in the end what we get is so much better than what we wanted.

Kita mesti percaya bahawasanya ketika Allah mengambil sesuatu yang kita sayang, Allah akan mengantikan dengan sesuatu yang lebih lebih baik. In sha Allah .


“Sesungguhnya jika engkau meninggalkan sesuatu karna Allah, niscaya Allah akan memberi ganti padamu dengan yg lebih baik bagimu”(HR. Ahmad )


sekadar pemberi semangat dikala duka . cewah :)

Indeed Allah is a better planner and the , so just keep praying :)


Thursday, March 28, 2013

Semangat Nak Study

Assalamualaikum .



Bila tengok video MatLuthfi yang berdurasi lebih kurang 5 minit ni , tiba tiba pulak rasa macam semangat nak sambung belajar , nak jugak pakai jubah dan grad :) cewah kemain lagi !

Ni gambar dari Google .
Bila nak cakap pasal insan insan yang membuatkan aku kagum , memang ramai tapi Matluthfi dalam list aku la . Actually , aku suka cara dia bervlog yang sangat santai dan mudah difahami . Cara pemikiran dia pon aku suka . Kadang kadang ada yang sampai aku tak terfikir .

Kalau nak tengok blog dia , klik DI SINI . Simple dan menarik .

Dapat isea dah , lepas ni boleh la kot aku post pasal orang orang yang aku kagum . Haha

Setiap orang ada pendapat masing masing . Dan terpulanglah kepada setiap individu itu sendiri :)

Friday, January 4, 2013

Ini Cerita Seorang Aku Dan Mereka

Assalamualaikum .

Alang alang nak tunggu result SPM yang lambat lagi akan diumumkan , aku bertekad untuk menyambung semula penulisan blog yang sudah lama terbantut di tengah jalan ni .

Baiklah , aku mulakan entri pertama aku dengan post yang bertajuk " Ini Cerita Seorang Aku Dan Mereka ". 5 Baiduri 2012

\
Saya sayang mereka semua :)

Ok , sengetkan kepala anda 

bidadari bidari dari kayangan


Karoke selepas kenyang memang amat menyeronokkan.
Alhamdulillah , rezeki NIE.




Fakta - fakta tentang mereka :


  • Merka semua tersangatlah kreatif sehinggakan banyak gelaran dan nickname yang diciptakan.
  • Majoritinya masih tak pandai memanfaatkan locker , termasuklah aku . Haha

Cer tengok locker belakang tuh ! Haha. 

  • Mereka suka baca paper , sebelum paper sampai kat kelas pon dah ada yang CHATED. SECOND.
  • Ramai yang suka lekat gambar gambar di atas meja . Untuk menaikan semangat. Maybe .
  • Ada yang suka bawak patung yang comel comel ke kelas seperti patung zirafah mahupun sotong kurita yang comel .

  • Mereka suka tangkap gambar tidak kira tempat dan masa .
kelas kimia pon lepak ja.

sementara nak masuk lab.


  • Suka dengar MP3 dalam kelas . Kalau tv ada saiz kecil yang boleh masukkan dalam beg , mesti ada ja yang bawak ni.
  • Mereka semua sempoi dan happening .
Semua buat sekolah macam sekolah sendiri ja.

  • Kalau ada bithday party , siap sedialah untuk di PRANK kan. 
Kek


MR. Monitor dah kena . Telur sebijik atas kepala tu.

Perempuan atau lelaki akan dilayan sama rata masa prank !

  • Suka tidur dalam kelas , termasuk lah aku , Nagntuk kot . 
peace wong jangan marah :)

  • Ramai juga yang suka mengasah bakat melukis semasa guru guru mengajar .
Ok , twitter trending !

Ustaz Osman . Ayah Kami !
Kredit kepada rakan rakan yang share gambar gambar kat atas. syazani dan mira :)